Gili Air

Dwars door Lombok gereden, met prachtige rijstvelden, tabaksplantages, vergezichten, dorpjes en veel boertjes die hun waar met paard en wagen vervoeren. We genieten van het uitzicht onderweg naar Bangsal waar we de speedboot nemen naar Gili Air, de kleinste van de beroemde Gili eilanden. Maar voordat we deze overtocht maken stoppen we bij een beachclub. Deze wordt door een Nederlands stel gerund wat duidelijk merkbaar is: het is er superschoon; alles is héél én alles werkt! Wat heerlijk!!!! Ook het eten is geweldig lekker: ik heb zelden zo’n lekkere pasta carbonara gegeten! De bedjes, de lighoeken, het zwembad, t uitzicht over de Bali-zee, alles is perfect! Met deze ervaring stappen we op de speedboot naar Gili Air. Een korte overtocht naar een hagelwit strand.

Lekkere mocktail

Het hotel ligt pal aan het strand met ook nog eens twee zwembaden. We nemen een kamer upgrade want we pasten er niet in, en belanden op het mooiste plekje met fantastisch uitzicht.

Prachtige stranden

Gili Air is niet zo groot: je kunt er gemakkelijk een rondje lopen, en er zijn meer dan voldoende eetgelegenheden en ‘winkeltjes’ (stalletjes eigenlijk). We plannen een massage in voor de volgende dag en genieten van de rust en t uitzicht.

Rondje touren op de fiets

Dineren op het strand. Dat hebben we ooit eerder gedaan maar toen samen met miljoenen zandvlooien. Dit keer is het een plaatje uit de film: lampjes, parasolletjes, de zee naast je, een barbeque, een lekker drankje en heerlijk eten. Top!

Lekker eten in een leuk restaurant

Gili staat bekend om zijn snorkelmogelijkheden: de koraalriffen zijn mooi, en vooral de zeeschildpadden zijn een reden voor bezoek. Li Chen en ik gaan ’s morgens op pad voor een dagje snorkelen vanaf de boot en zoen de prachtigste vissen, maar vooral veel schildpadden. Ze zwemmen loom en rustig door t water. Ze komen naast je zwemmen en storen zich niet aan jouw aanwezigheid. Zo kun je een eindje met Ze meezwemmen. Af en toe komen ze naar het oppervlak om adem te halen. Dan kijken ze even om zich heen of de kust veilig is en duiken ze weer naar beneden. Heel bijzonder om van zo dichtbij te ervaren!!!

Pieter verkent het eiland wandelend en op de fiets.

2 antwoorden op “Gili Air”

Reacties zijn gesloten.