Lombok op z’n mooist

Nadat we gisteren met de veerboot op Lombok arriveerden en we met onze bus naar Tetebatu reisden, wachtte ons daar een aangename verrassing bij Green Orry Inn hotel: heerlijk ruime en schone huisjes in Lombok-stijl, een fijn zwembad, uitzicht op prachtige rijstvelden en een goed restaurant om de hoek.

Mooie waterval

Vandaag hebben we een wandeling gemaakt door de rijstvelden, tussen de heuvels door. De vergezichten zijn hier om iedere hoek weer prachtig, de vulkaan Rinjani waakt over ons. We zien allerlei kruiden en specerijen onderweg aan de boom of struik hangen: nootmuskaat, katoen, peper, pomelo, vanille, cacao, koffie en ga zo maar door.

Rijstvelden aangelegd in terrassen

Aan t eind van onze wandeling komen we uit bij een waterval waar we heerlijk kunnen zwemmen. De afkoeling is meer dan welkom want het droge seizoen betekent ook het hete seizoen.

Cassave wat ligt te drogen

En dan linchen we bij Monkey Forest. Heerlijk! De eigenaren verkopen ook de specerijen die we onderweg tegenkwamen. Dus: Bar heeft vanille ingeslagen!!! Dat wordt thuis heel vaak crème brulée maken! De tas ruikt nu al heerlijk!

Wandelen tussen de rijstvelden
Duidelijke wegmarkering

Een antwoord

Reacties zijn gesloten.