Nationaal Park Komodo

Vandaag bezoeken we Komodo NP, dit park is bekend als habitat van de Komodovaraan. De komodovaraan is een van de bekendste hagedissen vanwege de aanzienlijke lengte en kan wel 3 meter lang worden. Het is de grootste hagedis ter wereld.

Een volwassen Komodovaraan

De komodovaraan eet naast levende prooien ook aas. Veel van de kadavers die gegeten worden zijn indirect door de varaan gedood, de komodovaraan bezit namelijk goed ontwikkelde gifklieren, die een complex gif produceren. Daarnaast bevat het speeksel van de varaan antistollingsmiddelen die ervoor kunnen zorgen dat een prooi doodbloedt.

Komodovaraan

De komodovaraan komt alleen voor in het zuidoostelijke deel van Indonesië en leeft op het eiland Komodo als ook in enkele reservaten op het grotere eiland Flores.

Komodovaraan
Even poseren, smile 😬
Indrukwekkende “draken” klauwen

Een antwoord

Reacties zijn gesloten.