Hot springs

We verlaten de noordkust van Flores en reizen vandaag het binnenland in, naar de heetwaterbronnen in Soa (šŸ˜‚). Heerlijk warm en heet water stroomt er uit de grond, opgewarmd door de twee nabijgelegen vulkanen.

Het is heerlijk ontspannen in het warme water

De wegen op Flores zijn gemiddeld goed, maar variĆ«rend tussen prima asfalt en grindwegen met meer gaten dan rechte stukken. Combineer dat met een oude bus die z’n beste tijd gehad heeft en je hebt een uitdagende reisdag! De heetwaterbronnen zijn dan ook heerlijk voor de spieren en ruggen.

Lekker relaxen

Het is zondag en dus zijn veel mensen hier vrij. De bronnen zijn een favoriete plek voor een ontspannen dagje met het gezin. Gezellig dus!

Het eindpunt vandaag is Bajawa, wat bovenop de bergketen ligt. De temperatuur is hier netaan 18 graden met een windje. Frisjes dus vergeleken met de 30* die het elders is. Ook regent het hier, dus lange broek en lange mouwen aan vanavond! Hebben we deze niet voor niets meegenomen.

Lokale markt met fruit en groenten

Een potje voetbal met de kinderen is altijd leuk. Ze weten niet wat ze zien; grote blanke mensen die tactisch spelen. Het wordt een chaotisch potje maar er wordt veel gelachen. Wie nou gewonnen heeft weten we niet. Het leek erop dat het spelen zelf belangrijker was dan scoren.

Verse vis wordt vanuit de auto verkocht

Een wandeling door het kleine stadje Najawa als afsluiter voor vandaag. Je merkt dat er niet heel veel toeristen hier komen. De mensen kijken ons nieuwsgierig aan, willen met je op de foto en zwaaien naar je. Luxe en comfort is ver te zoeken, niet alleen op straat maar ook in het hotel, en dan nog is dat nog luxe als je kijkt hoe de mensen hier leven. De maatstaven liggen gewoon anders.

Verse groenten