Agra, Taj Mahal – Varanasi

IMG_1462_2Rise and shine vandaag om de Taj Mahal te bekijken! We staan op voordat het licht is, zodat we de zonsopgang op de Taj Mahal kunnen zien. We wandelen door een nog rustig Agra naar de Taj waar ons een strenge controle te wachten staat. IMG_1465_2Er was verteld dat we geen vloeistoffen of scherpe voorwerpen mee mochten nemen, maar bij aankomst bleek ook dat we geen rugtasjes of videocameras mee mocht nemen. En deze moesten we in lockers bewaren tot we terug kwamen, en die lockers waren een halve kilometer lopen. Ondertussen is de zon al opgekomen maar we vinden het niet erg: we missen niets aangezien het bewolkt is. Na enig oponthoud mogen we dan eindelijk door. IMG_1510_3Dan, door de Westpoort gelopen, zien we de graftombe van de derde vrouw van de Mughal. En ze is prachtig!!! Het is nog niet druk en de rust maakt  het gebouw nog indrukwekkender. Dat er een toren in de steigers staat is jammer voor het symmetrisch effect dat nu weg is. Ze zijn de torens aan het schoonmaken met een soort tandpasta. IMG_1554_2

Het verschil is heel duidelijk te zien. De tombe zelf moet ook nog, want ze is nog geel vergeleken met de reeds schoon gemaakte torens. De tuin en de vijvers ervoor.. wie kent de plaatjes niet. Ronduit prachtig!
Terug in het hotel ontbijten we en maken we ons klaar voor een nachtelijke treinrit. We zwemmen nog wat, we rusten nog wat, we shoppen nog wat en dan checken we uit en rijden we naar het treinstation. IMG_1555_2Op het perron wachten we tot onze trein arriveert. Het is er warm, klam en druk. Niet alleen met mensen druk: er wonen hele kolonies ratten. IMG_1569_2En ook de Indische ratten vinden ons interessant en komen een blik werpen op onze bagage. We staan als bewakers in een kring om onze tassen veilig te houden voor ongewenste bezoekers. De trein is chaos: twee van de drie bedden die voor ons gereserveerd zijn, blijken door de agency gecancelled te zijn waardoor we geen bed hebben. We moeten impoviseren! Li Chen kruipt bij één van de andere meiden aan het voeteind en we claimen een leeg bed en zo kunnen we allemaal liggen.IMG_1571_2 Verre van comfortabel maar wel avontuurlijk. Om 5 uur in de ochtend arriveren we in Varanasi. We zijn nog erg moe en toe aan een frisse douche maar eerst moeten we nog de stad in en door naar ons hotel.

1 gedachte op “Agra, Taj Mahal – Varanasi

  1. Wat een “leuke ” verhalen en wat een belevenissen!!!
    veel plezier nog in dat ‘mooie “……………. land .
    Wijn gaan simpelweg van 15 tot 18 augustus naar de peel op fietsvakantie.
    Groetjes Pa piet en Annie.

Reacties zijn gesloten.