Van Sheridan naar Rapid City

Vanmorgen zijn we de dag begonnen met een souvenir-jacht. We hadden al eerder gezocht naar iets om mee te nemen en we hadden tot gisteren werkelijk geen idee wat leuk zou zijn. We vinden het eigenlijk allemaal te westers (oftewel: meuk!) Maar gisteren kregen we ineens een idee, nu nog een goede winkel vinden waar we dat allemaal konden vinden en… dat is gelukt!!! We zijn goed kunnen slagen in een cowboy winkel annex museum! Wat we hebben mee genomen kun je na de vakantie komen bewonderen in de hal!! We zijn er erg mee in onze nopjes en na wat we de afgelopen dagen hebben mee gemaakt en gezien vinden we dat dit niet in onze collectie mag ontbreken.
IMG_6697IMG_6729

Na dit shopmomentje is het tijd om onze weg te vervolgen naar de Native American Devils Tower.  Onderweg lunchen we op één van de vele heerlijke rest-area’s langs de snelweg. Het zijn kleine parkjes met veel bomen, picknicktafels onder een afdakje, een schoon toiletgebouw en een groot grasveld met een prima speeltoestel! De doosjes met leftover pizza van gisteren gaan open, evenals het verse stokbrood en smullen maar!! Genoeg energie om Devils Tower te gaan bezoeken: een monumentaal uit het landschap oprijzende rots. Ze is ontstaan uit een vulkanische uitbarsting. Groots en imposant. Dat vonden de Indianen ook en ze heeft dan ook een heilige status. Dat is nog te zien aan de vele gebedssjaaltjes en –pakketjes die her en der in de bomen onderaan de rots gehangen zijn. De rots wordt fanatiek beklommen en het is bijzonder om mensen op deze gigant (386m) naar boven te zien klimmen. We lopen een korte trail rondom de rots (heerlijk klauteren!) en na een groepsfoto-sessie rijden we nog een paar uur door naar Rapid City alwaar het waterpark bij het hotel op ons wacht! De kids hebben bergen geduld nodig…
IMG_6748

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We eten vanavond in Fuddrucker.. een bijzonder vreemde naam voor een zeer goede hamburgertent! Ze staan bekend om de heerlijke burgers, mega groot (zelfs voor Amerikaanse begrippen) en je kunt er van alles op en bij bestellen (een biertje dus ook; yum!).

Met een gevulde maag rennen we zowat het waterpark in: LC weet van gekkigheid niet waar ze eerst op / af / in moet: drie kleine glijbanen vanaf een piratenschip, een waterpaddestoel, spuitkanonnen en twee grote (écht snel en groot) glijbanen. Dáár gaat Pieter graag mee vanaf!! Oftewel: een prima afsluiter van een wederom mooie dag! Slaap lekker allemaal!