Rapid City, Badlands NP

IMG_6781In het zomerse Rapid City vertrokken we vanmorgen om vers stokbrood te halen voor het ontbijt. We dachten maar een korte rit te moeten maken naar Badlands maar dat bleek anderhalf uur te worden.. Foutje! We hadden ondertussen reuze honger en de koffieklier speelde danig op! Een souvernirshopje zou uitkomst moeten bieden met een bak koffie maar helaas, uitgerekend deze winkel verkocht geen koffie. Wél pelpinda’s die je mocht voeren aan de prairiehondjes die ernaast wonen. Hartstikke leuk natuurlijk want ze komen een pinda uit je hand halen. Heeft ’t nog iets met natuur te maken? Nee joh, verre van, maar leuk voor de kinderen! We lazen later, op een bord in het park, dat ze één of andere ziekte (plague zelfs!) bij zich kunnen hebben die via vlooien of ander contact overgedragen kan worden. Als we dus bij thuiskomst een beetje vreemder dan anders doen, weet je waar ’t van komt! IMG_6850 IMG_6844Badlands National Park is mooi.

Uitgesleten canyons waarin je de aardlagen van verschillende tijdperken ziet, ieder met een eigen kleur. Er zijn in iedere laag fossielen gevonden, variërend van ammonieten ( nautilus) tot alligator en dino’s. De uitzichten waren wederom adembenemend, de route heerlijk met een verkoelende bries over de prairie. Vanmiddag nog heerlijk gezwommen in het waterpark en zojuist hebben we de dag afgesloten in een klassieke diner! Jukebox met rock&roll, formica&sky, glimmers en een prachtige oldschool milkshake! Buitenom de pettycoats met rollerskates was alles er op en er aan! Hoe USA wil je het hebben? En het eten was ook prima, evenals de service! We gaan tevreden naar ons bedje zodadelijk, nadat we ons hebben voorbereid op morgen: we gaan de andere beroemdheden uit deze streek bekijken en reizen verder naar Cheyenne… Tot morgen! foto 2 foto 1