Tweede dag Yellowstone

Omdat we gisteren hebben ervaren hoe mooi het is om de dag te zien beginnen in het park, besluiten we om vandaag weer zo vroeg te gaan. Dit keer met de tassen, uitgecheckt en al want vanmiddag rijden we naar Cody, aan de oost kant van het park.
IMG_5929

Vandaag staat de noorkant van het park op het programma. Dat zijn bergen, watervallen, geothermische vlakten, weides en beboste bergen. En dat op nog geen 60 km rijden afstand van elkaar! Als klap op de vuurpijl hebben we een gelukje: tijdens een offroad tripje (best pittig overigens, gelukkig rijdt Pieter), zien we echt pàl naast de weg een kleine, schattig uitziende, zwarte beer besjes plukken en eten!! Hij laat zich niet van zijn lekker maaltje verstoren door ons, terwijl we op nog geen anderhalve meter heel langzaam voorbij rijden!!!! In onze opwinding en vreugde lukken zowel de foto’s als het filmen niet bijzonder goed maar wat een ervaring!!!
IMG_6249

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_6295

Volledig verzadigd met Yellowstone nemen we afscheid van dit bijzonder prachtige park . We rijden het park uit en gaan de grens van de staat Montana over naar Wyoming. De rodeo staat! Dat ervaren we direct! Zodra het park achter ons ligt, bevinden we ons op de prairie: overal ranches, paarden, koeien, bijbehorende auto’s en jawel…. Echte cowboys!!! Onze kleine sherrif  achterin de auto is direct alert want dit boeit haar!! Het plaatsje waar we slapen, Cody, is een echte cowboystad. Het ademt de sfeer van vroeger nog, en het is een plek waar niet alleen het verleden nagespeeld wordt om de toeristen het  Wilde Westen te laten ervaren, er wordt gewoon nog geleefd van de rodeo en de koeien/paarden!
IMG_6358

We eten heerlijk in een oud, gerenoveerde saloon waarna er een toneelspel met een duel op straat is. Hierbij worden echte geweren gebruikt en menig huls (‘nepkogels’!) ligt op de grond. Li Chen mag met de sherrif, de cowboys en de rest op de foto en nadat ze zelfs een handtekening heeft weten te bemachtigen gaan we stralend verder naar het volgend avontuur: een echte rodeo!!! Het stadje heeft een rodeo stadion waar in de zomer paarden – en stieren rodeo gehouden wordt. We hadden het idee dat dit wel eens een toeristenval zou kunnen zijn maar niets bleek minder waar! Het was een echte rodeo, waarbij de cowboys echte cowboys bleken, de mannen echt pijn hadden, de baby’s zelfs een Stetson op hebben en de clowns serieus werk hadden!!! Prachtig!!!! Wat een ervaring!!!
IMG_6588

IMG_6641Als we laat op de avond moe maar voldaan in onze mini-cabin in slaap vallen, is dat met een enorme glimlach!!!