Op naar Yellowstone

Het stadje Great Falls heeft niet  veel  te bieden behalve een stuwdam waar we een bezoekje aan brengen. Het is gelegen bij mooie watervallen. Dat vinden we jammer; de watervallen zijn erg mooi en worden naar ons idee teniet gedaan door de waterkrachtcentrale die nauwelijks energie oplevert.

We rijden door de vlaktes van Montana waar we wederom getrakteerd worden op mooie vergezichten op weg naar Yellowstone. Op de weg hierheen komen we langs een spookstadje volgens de papieren, maar dit blijkt helemaal niets te zijn. Het is gewoon een dorpje waar drie huisjes vervallen zijn. Eén ervan is wel de moeite waard: naast het houten huisje dat volledig in puin ligt, vinden we ook twee graven.
IMG_5693

Waarschijnlijk van de oorspronkelijke bewoners. Dat geeft wel een luguber maar mooi beeld… Het oorspronkelijke plan was om nog naar een cowboystadje te rijden en hoewel het laat is, blijkt dit wel een leuke stop. Het stadje ziet er helemaal uit zoals ik me dat herinner uit films met zijn houten stoepen en mooie gevels. Er is een ouderwets snoepwinkeltje waar ze alle soorten snoep verkopen die ik kan verzinnen, inclusief Haagse Hopjes en Kokindjesdrop! Ook een gunshop en de bijbehorende cowboys ontbreken niet. (ik mis alleen een doodgraver, ik vermoed dat ze bij een overlijden een wat moderner manier toepassen dan de 6 planken!) Wat de pret bederft zijn de auto’s die in de straat langs de huisjes/winkels zijn geparkeerd. Hierdoor wordt de illusie verbroken dat je terug in de tijd bent…. Het ontsiert het geheel ernstig. Na een zomerse regenbui rijden we door naar onze eindbestemming voor die dag: de Westingang van Yellowstone.
IMG_6133Daar blijkt eens te meer dat dit park een zeer geliefde bestemming voor toeristen is. Het is verschrikkelijk druk in het dorpje en er komt nog een niet aflatende stroom auto’s uit het park als we rond zes uur aankomen…. Dat belooft wat  voor morgen als we het park willen bezoeken.  We weten uit ervaring dat onze beleving van een park sterk afhankelijk is van de hoeveelheid mensen die we daar tegenkomen. Dat wordt dus vroeg op om de grote mensenmassa voor te zijn. En vroeg op betekent dat we om 6 uur  ‘s morgens in het park willen zijn…. We hebben weer eens waardeloze WiFi waardoor we de blog niet kunnen bijhouden dus na het eten van een overheerlijke Amerikaanse hamburger kruipen we onder de wol…