Taman Negara

Vandaag een lange (reis)dag achter de rug. Vanochtend vroeg uit de veren 6:15h ontbijten en vervolgens tassen (in)pakken, om 7:30h worden we in de lobby opgehaald voor onze rit naar Taman Negara NP.  Vanuit KL is het circa 3 uur rijden richting onze opstapplaats Kuala Tembeling onderweg ontmoeten we een stel medelanders en kletsen wat bij de drie uur zijn zo voorbij aankomen in Kuala Tembeling even een hapje eten en daarna is het nog drie uur varen over de rivier richting TN NP. Uiteindelijk komen we rond 4 uur aan op onze plaats van bestemming TN NP.  Na een  welkomstdrankje volgt inchecken en gaan we het NP park (waarin ons huisje middenin staat) een beetje verkennen. We slapen de komende 2 nachten in charmante en nette challets (huisjes). De huisjes zijn voorzien van een veranda met uitzicht op de jungle. We besluiten om eerst even wat te  drinken (biertje) en hierna voor morgen een aantal trips te boeken. We zullen om 9:30 h starten met een Jungle Walk van ruim 3 uur, welke ons ook over de langste canopy walk zal leiden.  ’s middags zullen we per boot de rivier verder stroomopwaarts verkennen tijdens deze trip is er ook gelegenheid voor lekker zwemmen bij een mooie waterval. Tot slot zullen we ’s avond een Night Jungle Walk maken waar we kunnen genieten van alle jungle geluiden.  Overigens nu ik dit verhaaltje typ hoor ik overal rond ons heen krekelens, cycanes en geko’s wat een heerlijk en rustgevend geluid. Tot morgen.   

Monkey
Aapje op de kruising!
Huisje
Ons huisje in TN NP