Las Vegas (Dag 15)

Heel erg bedankt voor alle lieve felicitaties en lieve verjaardagsberichtjes. Zo voelde ik me toch een beetje jarig! Al had LC dat al heel aardig voor elkaar gekregen met een zelfgemaakte verjaardagskroon, ballonnen en verjaardagsliedjes! Wat een afwisselende dag is dit geworden! Vanmorgen zijn we opgestaan in n roadhotel nabij de Grand Canyon, niets te doen of te beleven, zelfs het internet kon ons niet bereiken! Na een frisse douche zijn we naar Williams gereden. Een stadje aan de legendarische Route 66. Daar hebben we in een ouderwetse diner een heerlijk ontbijt gegeten: eieren, ham, hash browns, toast en een flinke bak koffie, steeds bijgevuld door een dinerdame met n schortje voor en een gevulde koffiepot aan dr hand vast gegroeid! Erg nostalgisch allemaal. Uit de luidsprekers muziek uit de jaren 50 en 60 en op sommige tafels zaten stickers met namen van beroemdheden die daar gezeten hebben. Wij zaten aan de tafel waar Sammy Davis Jr ook de menukaart heeft bekeken. James Dean had er ook een tafel bezet gehouden en nog vele andere klinkende namen! Met onze buiken vol zijn we richting Las Vegas gereden om te stoppen bij de Hoover dam. Beetje teleurstellend: verschrikkelijk druk, erg groots voor toeristen opgezet, een relatief kleine dam vergeleken met de Glenn Dam en wederom bloedheet (we hadden gehoopt dat we dat gehad hadden, helaas, niets is minder waar, het is hier nog steeds verzengend heet) en rijen voor de security waar een gemiddeld vliegveld jaloers op zou zijn, dus…..snel weer in de auto en wegwezen! Gelukkig hadden we hier uiteindelijk geen tour op voorhand geregeld! Nu zijn we weer op The Strip, in het hotel waar we eerder waren en we hebben de rest van de middag en avond besteed in de hotels: in Mandalay zijn we naar het grote aquarium geweest ( Shark Reef natuurlijk met haaien, varanen, roggen-aai-basin, reuze octopus etc.), in het Luxor ons vergaapt aan de Egyptische beelden die we ooit al eens op de originele plek en wijze hebben gezien ( en Lc maar vragen stellen! ) , hebben we een ‘ all you can eat’ diner geprobeerd in hotel Excalibur ( erg lekker, veel keus, nog niet druk om 5 uur en een GEWELDIG toetjesbuffet waar ik nog buikpijn van heb, vooral de broodpap was erg lekker) en vervolgens zijn we door New York New York gewandeld en na ook het MGM te hebben bezocht, zijn we met de auto naar downtown gereden, waar in Freemont street het originele Vegas te zien en te beleven is, inclusief Vegas Vic en Sally, een schitterende lichtshow en veel entertainment op de Fremont Experience! Erg leuk, mooi en we hebben er alledrie erg van genoten. Nu liggen we moe maar voldaan op onze kamer met wederom een flitsend uitzicht op de diverse hotels in de buurt. Morgen de noordkant van de strip verkennen! Voor nu: slaap lekker!

20120718-224217.jpg20120718-224228.jpg

20120718-224236.jpg