Johannesburg – Ohrigstad

Zo, het eerste gedeelte zit erop. Gisteren hebben we de huurauto gekregen; een prima en ruime 4-zitter. De wegen zijn prima en het verkeer is erg overzichtelijk. De eerste tocht van ruim 4,5 uur (350km) is rustig verlopen. We hebben lekker onze tijd genomen om te wennen en rustig wat te kunnen drinken en eten. Nog een tussenstop gemaakt in een oud mijnwerkersdorpje (Pelgrims Rest). Het was nu goed te doen qua drukte, maar in het hoogseizoen waarschijnlijk een grote ramp en overspoelt door toerisme. Het dorpje bestaat uit huisjes uit de gouddelvers tijd. Alles nog in originele staat. Zelfs de obers hebben de kleding van toen aan. Het leven was hard in die tijd; mensen werden er niet oud. Dat zagen we op het oude kerkhof. Daar lees je op de graven verhalen van het leven en de dood. Met name het graf van de “robber” was erg indrukwekkend. Ligt er echt een dief of is het als afschrikmiddel geplaatst? Who knows?! We hebben in een prachtige game lodge geslapen met erg charmante hutjes midden in de  bush: wat een prachtig uitzicht…… en onderweg er naar toe konden we wrattenzwijnen, kudu, antilope en, jawel, een kudde giraffes zien. In het wild, wat een nieuwe ervaring voor Li Chen was! Echt genieten dus. Vandaag maken we een trip langs vergezichten, watervallen, vlakten en mooie bergen op de Panorama-route. Vanavond weer een update.