Agra Dag 2

IMG_1233_2Na het ontbijt vertrekken we naar de “mini”” Taj Mahal. Dit mausoleum is net als zijn grote broer volledig van marmer en is ook prachtig gedecoreerd. Ook hier weer het ongelofelijke contrast al die pracht en praal terwijl zich 100m buiten de poort zich dagelijkse harde leven afspeelt. IMG_1252_2Op straat daar waar het afval niet wordt opgehaald, 50% van de kinderen niet of nauwelijks naar school gaan (ondanks de leerplicht) en waar het iedere dag “vechten” is om überhaupt te kunnen overleven. Na de “mini” Taj naar Agra Fort. Dit majestueuze rode fort was ooit een uitvalsbasis voor de Engelsen.

IMG_1270_2We slenteren ook hier wat rond en genieten van vooral van het prachtige vergezicht over de rivier met op de achtergrond…….. de Taj Mahal. Na het rode Fort besluiten we nog wat te gaan wandelen en vertrekken vanuit het hotel. We slaan willekeurig wat straatjes in en bevinden ons ineens midden in het dagelijks leven van de Indiër.

IMG_1324_2

 

Spelende kinderen, ambachtelijke werkplekjes en koeien die door de straten rondlopen. We worden overal nieuwsgierig aangekeken en worden vriendelijke aangesproken of we verdwaald zijn zoals al eerder geconstateerd blijven de Indiërs ondanks de armoede die ook hier duidelijk zichtbaar en voelbaar is een erg aardig maar vooral ook vrolijk volk maar nergens ter wereld zijn de tegenstrijdigheden zo duidelijk zichtbaar en tastbaar als in Noord-India. Vanavond de zondondergang bij de Taj Mahal we zijn benieuwd.

IMG_1366_2IMG_1339_2

 

IMG_1395_2