Negombo – Colombo

IMG_9589IMG_9289

 

 

 

 

Het zit er bijna op. Gisteren een laatste uitstapje gemaakt. Ditmaal naar Negombo en Colombo. Vroeg uit de veren (half 6) en op naar de vismarkt van Negombo. Hier wordt s ‘morgens bij het eerste ochtendgloren de vangst van die nacht (ook wel catch of the day) uitgeladen, geprepareerd en/of verkocht. De gevangen sardines (en andere kleine visjes) worden gepekeld en gedroogd onder grootte zwarte plastic zeilen, na 2 dagen drogen zijn ze gereed voor verkoop, de zeilen gaan er vanaf en dan die geur…….. onbeschrijfelijk. IMG_9809We struinen wat rond en worden aangesproken door een wat oudere pezige man, en hij vraagt ons of we een rondleiding willen, graag en vervolgens krijgen we een uitgebreide rondleiding van hem, hij verteld dat hij een voormalig visserman is van 63 jaar die bij de Tsunami alles is verloren. IMG_9811Zijn huis, boot en familie, nu geeft hij om wat geld te verdienen rondleidingen over de vismarkt (slik). Overigens doet hij dit wel erg leuk en we mogen overal kijken, aanzitten en voornamelijk ruiken. Li Chen staat zoals gewoonlijk weer volop in de belangstelling en mag de vangst van de dag verschillende malen vasthouden om mee te poseren voor de foto en film. IMG_9825We kijken bij het uitladen van de boten, het wassen van de vis, het sorteren en tenslotte bij de uiteindelijke verkoop. Na ons bezoek aan de vismarkt naar een andere lokale markt ook hier weer wordt weer hoofdzakelijk vis verkocht, wederom een werkelijke streling voor onze geursensoren….. 🙁 wel zien we indrukwekkend grote Tuna Fish, misschien ligt hiervan vanavond wel een stukje op ons bord. Na het bezoek aan de geurige markt brengen we nog een kort bezoek aan het Dutch Fort (waar je niet in kan tenzij je een misdrijf pleegt) want dit fort is tegenwoordig in gebruik als gevangenis. IMG_9723Tenslotte op naar Colombo we doen een korte stadstour met de auto en stoppen vervolgens bij een Boeddhistische tempel. Eerste gedachte…….. NEEEEE niet weer een tempel…….. mis het was een samensmelting van allerlei (Boeddhistische) beelden en andere prachtige beelden o.a. Thaise, Chinese, Birmese etc. etc. een prachtige allegaar waar we zeker een uurtje hebben rondgestruind. IMG_9744Tijd voor de lunch, heerlijk gegeten bij het meest bekende en gerenommeerde 3 sterren restaurant wat wereldwijd bekent is. Yep de Mc Donalds na alle curry’s weer eens een lekkere hamburger met frietjes, dit ging erin als…….. op het einde van de middag nog een leuk tochtje met een bootje over de Dutch Cannels en door de moerassen van Negombo, prachtige vogels en een serene rust. IMG_9838Helaas valt het ons wel op dat er overal in  Sri Lanka maar met name rondom Colombo en Negombo afval en troep ligt. Vuilniszakken, Plastictassen, blikjes, jerrycans lege flessen alles wordt letterlijk op straat en/of in het water geflikkerd. ’s Avonds een heerlijke maaltijd in een lokaal eettentje waar Pieter geniet van een Chicken Tikka Masala, Barbara van heerlijke garnalen met cashewnoten en Li Chen geniet van kip met friet. Wederom een geweldige dag.

IMG_9665