Categorie archieven: Algemeen

Reiskriebels

De blaadjes vallen en de dagen worden weer korter. Herfst 🙁 De reisboeken vallen weer op de deurmat. Kriebels in onze buik………..! Barbara is al weer een paar weken aan het surfen en probeert een bewuste keuze te maken tussen al die prachtige bestemmingen die de wereld ons nog te bieden heeft. Wordt het Canada, Zuid-Amerika, Indonesië of misschien wel Afrika…….

ontothenextblog

Reis virus slaat toch weer toe…….

December de dagen worden korter. Tijd om eens na te denken over onze reisplannen voor volgend jaar. Dit jaar niet zo ver…. misschien Oostenrijk en/of Zwitserland Zuid-Duitsland is ook een mogelijkheid. En dan kleppert de brievenbus de reisboeken van verre bestemmingen vallen op de deurmat. Djoser, Koning Aap, Sawadee en Baobab allemaal prachtige catalogi met schitterende bestemmingen in Azië, Afrika en Zuid-Amerika.

Het duurt niet lang en we worden weer gegrepen door de prachtige bestemmingen en dan gaat het toch weer kriebelen en slaat het “reis virus” weer toe………. Na het opvragen van wat aanvullende informatie besluiten we dit jaar één van onze droomreizen te realiseren namelijk een rondreis door INDIA en NEPAL………..

De voorbereidingen kunnen beginnen.

We hebben gekozen voor een groepsreis. We reizen met Djoser Junior met kinderen van 4 tot 12 jaar. Vorig jaar hebben we gemerkt dat Li Chen het erg leuk vindt om contact te hebben met andere kinderen van haar eigen leeftijd. Dit heeft voor ons als ouders ook wat voordelen. In juni/augustus is het ERG warm in India dus ligt het tempo wat lager (aangepast op kinderen) en zijn alle hotels voorzien van een zwembad. Voor de rest genieten we van de vrijheid die hoort bij ver reizen.

Vaccinaties

Zo vandaag weer onze verplichte vaccinaties gehaald voor onze reis. Zorg dat je zelf altijd op de hoogte bent van de actuele vaccinaties. Zelf voor populaire vakantiebestemmingen zoals Turkije, Egypte, Mexico, Kroatië en de Dominicaanse Republiek zijn vaccinaties nodig. Vaak wordt hier toch (te) snel aan voorbij gegaan met alle mogelijke gevolgen van dien. Informeer voor vertrek bij de GGD of je huisarts. Voorkomen is immers beter dan genezen.medisch-paspoort1

En vergeet zeker je gele boekje (Medisch paspoort) niet. In sommige landen is het zelfs verplicht c.q. noodzakelijk om deze te kunnen overleggen. Ook kun je hier je overige medicijnen in laten registreren dit scheelt een hoop gezeur mocht je ooit bij de douane worden aangehouden ter controle.

Ernst en Bobbie

20131013-135558.jpg

Morgen vertrekken we naar Lissabon vandaag zijn we al in Amsterdam. Helaas wat een p……. weer! Dus dan maar een binnenactiviteit, momenteel zitten we in de theaterfabriek voor een voorstelling van Ernst en Bobbie. Wat een verrassing……….

Weekje Lissabon……..

Nog een weekje werken en dan lekker herfstvakantie in Lissabon samen met Mark en Jessica hebben we een mooi appartement gehuurd midden in Lissabon. Lekker shoppen, eten en genieten. Wij hebben er zin in.

Groeten uit.

PORTUGAL - Lisboa - Basilica da estrela

Bruteforce attack……!

Wat doen mensen die voor de rest niets te doen hebben met hun leven………. lekker anderen zieken door hun website over te nemen. Grrrrrrrrrrr……….. een hele zondag bezig om de zaak te herstellen. Gelukkig was er nog een expert die geholpen heeft Edwin bedankt!

En voor diegene die dit doen GET A LIFE……..!

broken-wordpress-lock

Tibetan Incantations

Vandaag was ik met de foto’s van Nepal bezig en dit herinnerde mij aan een muziekje wat werd afgespeeld op een prachtig pleintje voor de tempel van Bodnath in Kathmandu. Bodnath (de ‘verlichte’) is een van de grootste stupa’s ter wereld. Op de stupa staat een goudkleurige kubus waarop de alziende ogen van Boeddha zijn geschilderd. Boedha kijkt uit over de 4 windrichtingen. Na wat speurwerk op het internet kwam ik het muziekje tegen.

bodnathTibetan Incantations

 

 

 

 

 
[ca_audio url=”http://www.people.zeelandnet.nl/westeind/mp3/Om Mani Padme Hum.mp3″ width=”500″ height=”27″ css_class=”” autoplay=”false”]

Vernieuwde Website Online

Eindelijk, onze nieuwe website is klaar en online. Op deze site delen we een stukje van één van onze grootste passies namelijk reizen. Neem eens een kijkje op onze site en geniet van onze foto’s, als wij ze zelf bekijken krijgen we alweer zin in onze volgende bestemming. Tot ziens op www.worldexplorer.nl Liefs Pieter, Barbara en LiChen.

Op reis