Seattle – Vancouver

Lekker geslapen en weer redelijk op tijd opstaan. Niet echt last van jetlag, Li Chen is nog wel even wakker geweest (tussen 1 en 2) maar dat mag de pret niet drukken. Eerst boodschappen doen, koelbox, lekkere broodjes, drinken en andere lekkere dingen. Hierna lekker ontbijten en daarna een bezoekje aan downtown Seattle. foto 1We ontmoeten daar (volgens eigen zeggen) een neefje van Jimmy Hendrix of het waar is weten we niet maar z’n gitaar muziek klinkt er niet minder om. Seattle is een leuke en sfeervolle stad, jammer dat we er niet wat langer kunnen blijven. Tenslotte bezoeken we de bekende Space Needle en reizen af naar Boeing waar we rond 13:30 uur worden verwacht voor een fabrieksbezoek. Er indrukwekkend allemaal. De grootste overdekte (aaneengesloten loods),  bij Boeing werken circa 40.000 duizend werknemer aan de welbekende 747, 777 en de nieuwe 787 ook wel Dreamliner genoemd. Allemaal overweldigend en groot in de overtreffende trap. Aansluitend vertrekken we naar Vancouver een tripje van 2 uurtjes en moeten we uiteraard de grens nog over. Eenmaal in het hotel aangekomen inchecken en de koffers stallen op de kamer. Tijd om te eten we duiken de eerste de beste “kroeg” annex restaurant binnen en deze keuze pakt meer dan goed uit een heerlijk verse en zelfgemaakte burgen van Buffel en een lekkere lokale pint. Inmiddels is het bijna 22:00 uur en dus tijd om naar bed te gaan want we moeten vroeg uit de veren. Morgen Whale whatching en de boot vertrekt vroeg. Dus tot morgen.

Pieter, Barbara en Li Chen

foto 3_1