Cameron Highlands

Een verslag van 2 dagen. Maandag: Aangekomen in Cameron Highlands. Het is hier een stuk koelers we zitten op circa 1500 meter hoogte en dit is goed te merken. De rit hier naartoe was erg leuk, een lange rit door de bergen met vele kronkels en stijle beklimmingen en afdalingen. We komen aan in Tanah Ratah een charmant plaatsje in Cameron Highlands. Er hangt een soort van Engelse Koloniale sfeer, het hotel is prima en we blijven hier 2 nachten. Morgen gaan we de Cameron verkennen en zullen een aantal bestemmingen aandoen. Dinsdag, vroeg uit de veren want we willen veel doen vandaag. Het ontbijt is niet veel bijzonders maar het vult. We besluiten eerst nog even een bak koffie te gaan drinken bij jawel de Starbucks!! Lekker hoor eindelijk fatsoenlijke koffie. Li Chen maakt van de gelegenheid gebruikt en propt meteen een worstebroodje naar binnen. Vervolgens gaan we op pad. Be besluiten eerst een oude en originele Thee plantage te bezoeken. Het is erg toeristisch maar de thee smaakt fantastisch (vinden Barbara en Li Chen) echter de plaatjes en de vergezichten over de plantages zijn nog niet anders dan zodat ze vroeger waren, prachtig. Daarna gaan we verder bergopwaarts. We komen op de top van de berg en treffen daar een alleraardigste trail aan “Mossy Forrest trail” we beluiten deze een stukje te bewandelen. Al gauw lopen we letterlijk met ons hoofd in de wolken. Wat een bizare en spookachtige trafelen. Na een uurtje te hebben gewandeld terug naar de auto en bergafwaarts. We bezoeken een “stawberry” farm waar je zelf de aardbeien mag plukken, na dat Li Chen zich geen twee keer zeggen. We plukken een halve kilo prachtige aarbeien en smullen maar. Ook bezoeken we nog een butterfly farm doch de vlindertuin in Kwedamme is hiervoor een stukken beter alternatief. Nu honger gekregen van de avonturen en we beluiten naar het”Holland Cafe” te gaan voor een biertje en jawel een lekkere ijscoupe metzelfgemaakt ijs en verse aardbeien, smullen maar. Op het eind van de dag komt het werkelijk met bakken uit de hemel en zitten wij fijn onder een overkapping met een biertje weer een heerlijke dag. Morgen vertekken we naar Penang en moeten ook onze auto inleveren. Tot morgen.