Belum Rainforest

Een verslag van 2 dagen de internet verbinding is werkelijk klote dus vandaag (3 dagen verder even tijd voor een update). Donderdag: Na een rit van 2,5 uur vanuit Kota Bharu aangekomen in het Belum Rainforest Resort wat een prachtige plek. Midden in de jungle. Een super de luxe resort met prachtige kamers en een heerlijk restaurant, hier kunnen we de komende twee dagen vast wel doorkomen. Eerst even naar het restaurant voor een versnapering, jammer er is geen bier maar wel heerlijke verse Jus daar zullen we het voor nu (en de komende dagen) dus mee moeten doen. We besluiten voor vanavond een tripje te boeken, een night jungle walk, spannend hoor! Om 17:00 uur gaat het jammer genoeg behoorlijk hard regenen dus even afwachten of de trip doorgaat. Om 21:00 uur staan klaar voor de jungle walk, en gelukkig deze gaat door. We zijn wel de enigen die meegaan! We besluiten de route in overleg met de gids wat in te korten want de trail is behoorlijk glad. Onderweg zien (helaas) we niet veel, scorpioenen en wat (grote) insecten daargelaten. Maar “zaklampen” in de jungle met echte jungle geluiden is wel erg spannend. Vrijdag: Vandaag weer een lekkere dag in het regenwoud. Belum, veel minder bekend bij de touristen heeft veel te bieden, we besluiten een dagtrip te boeken van circa 7 uur waarin we met de boot en te voet het park zullen verkennen. En we hebben geluk de Rafflesia is in de buurt gespot. Deze mooie bloem bloeit slechts 5-7 dagen en groeit slechts in een bepaalde periode. Prachtige bloem alleen deze stint verschrikkelijk. De bloemen ruiken namelijk naar rottend vlees, hiermee trekken ze insecten aan die ze vervolgens vangen. Hierna opweg naar een dorpje van de Orang Asli bezocht (dit betekent vrij vertaald oorspronkelijke bewoners). Een leuk en primitief dorpje, Chen heeft daar een blaaspijp gekocht en de bewoners hebben voorgedaan hoe hier voeger mee gejaagd werd spannend joh. Vervolgens weer een stuk varen en daarna een flink eind wandelen door de jungle opweg naar een pitoreske waterval. Onderweg hebben we ook nog een lekkere lunch! Aangekomen bij de waterval na een fikse wandeling van circa 1 uur wat een prachtige plek erg indrukwekkend. Nu weer 1 uur terug wandelen en terug met de boot naar het resort. Chen is de werkelijk de punt af….. (en wij ook) maar wat een heerlijke dag. Morgen naar Penang een rit van 3 uur. Tot morgen.