Cherating – Terangganu (homestay)

Vandaag op tijd uit bed en ontbijten aan het strand. Het is ’s morgens om 8:00 uur al behoorlijk van temeratuur (circa 25 graden). Na het ontbijt uitchecken en op weg naar Terangganu voor een homestay. Onderweg passeren we een turtle sanctuary en besluiten even te stoppen. Niet veel bijzonders maar we zien wel hoe zie in Maleisië de schilpadden beschermen door hun broedplaatsen af te schermen voor mensen. Schijnbaar is het in Maleisië een delicatesse om eieren van schilpadden te eten erg jammer om te zien. Er zijn op de sancturay diverse kleine zeeschilpadden die daar zijn geboren (uitgekomen) en later weer worden uitgezet in zee.  Gelukkig zijn er langs de gehele kust (oost en west) sanctuaries om zorg te dragen voor de schilpadden, een goede zaak dus. Rond 15:00 uur komen we aan in Terangganu en zoeken ons werkelijk te pletter naar het adres voor onze homestay, de GPS die bij de auto zit is niet zo gedetailleerd dan normaal. 16:00 uur, eindelijk gevonden we worden warm welkom geheten door het gehele gezin. Vader, Moeder, Oma, 4 kinderen (2 meisjes en 2 jongens). Samen met de meiden bezoeken we voor het eten het strand. Om 20:00 uur wordt het eten geserveerd heerlijk, Kip (Ayam), Rijst, Vis, Kroepoek, Sambal, Curry en nog veel meer. Na het eten krijgen we door vader een rondleiding door de stad. We bezoeken de Moskee en krijgen uitgebreid uitleg over het Islamitische geloof. Daarna tijd voor ons bedje. Rond 8:30 staat het ontbijt voor ons klaar, verrassing rijst met een eitje. Wel lekker maar beetje te zwaar als ontbijt. Daarna bezoeken we samen met één van de dochters de stad en gaan naar een lokale markt waar alleen Maleisiërs hun inkopen doen. Het was een markt naar ons hart, kruiden, groente, fruit maar uiteraard ook vlees en vis. De fotos zeggen vast genoeg, alleen jammer dat we de geuren niet kunnen delen. We besluiten ons eerste souvenir te kopen een typisch Maleisisch spel “congkok” genaamd, gisteren hebben we dit samen met de dochters gespeeld, een erg moeilijk rekenspel wat met knikkers en een houten bord wordt gespeeld. Met de boot waarmee we ook gekomen zijn gaan we rond 12:00 uur weer terug naar huis waar de lunch voor ons klaar staat, rijst! Met kip (2 soorten) pittig en erg pittig, vis en kroepoek. Na de lunch worden we opgehaald door vader en brengen we een bezoek aan zijn werk. Gisterenavond hebben we gezellig gepraat en het bleek dat vader leraar is op een basis school, nou zo een kans kunnen we niet aan ons voorbij laten gaan. We worden hartelijk ontvangen en krijgen een uitgebreide rondleiding door de lokalen, lerarenkamer, kantoren en worden voorgesteld aan de directeur wat een super middag. Na de leuke ochtend en middag checken we in ons hotel en relaxen wat aan het zwembad. Het avondeten bestaat dit keer niet uit rijst maar uit Sateh, Hamburger en Spaghetti heerlijk. Morgen rijden we naar Kota Bharu een tripje van circa 200km langs de kust. Tot morgen.

Markt3
Someone is watching you!
Markt7
Hier nog wel “vogeltjes markt”
Veerdienst
De lokale voetveerdienst Vlissingen – Breskens
Markt6
Laat uwen kop niet hangen!
Markt5
Zeker geen AH Plofkip
Markt4
Chen kijkt haar ogen uit op de markt
Markt1
Alle soorten groenten en fruit is beschikbaar