Lake Powell (Dag 12)

Nog een dag in Lake Powell, vandaag staat een bezoek aan Antelope Canyon op het programma, geen idee wat we er van mogen/kunnen verwachten. Eenmaal bij het boekingsbureau aangekomen hebben we geen idee wat ons te wachten staat, er staan grote 4×4 auto’s (hele sterke auto’s volgens LC) en een BERG toeristen, we hebben een toer geboekt om 11:30 (schijnbaar de beste tijd om te fotograferen ivm het licht) wel erg onhandig zo midden op de dag, dus hopelijk meer dan de moeite waard. Na even te hebben gewacht en een mooi souvenir te hebben gescoord (een prachtige Indiaan vervaardigd door de Navajo) worden we “opgeladen” en weggebracht, de weg is vrij hobbelig (nu snapt Li Chen waarom ze voorin moest zitten en niet achter in de bak mocht van de chauffeur) Antelope Canyon ligt midden in de “prairie” het Navajo reservaat en kan alleen maar worden bezocht vergezeld van een officiële gids daar eenmaal aangekomen wacht ons een schouwspel wat we nog nooit heb mogen aanschouwen, de onderstaande foto’s spreken voor zichzelf! Na het overweldigende bezoek aan Antelope zouden we vandaag nog op en neer rijden naar Monument valley doch gezien de afstand zeker 3 uur heen en 3 uur terug en het tijdstip waarop we nog moeten vertrekken circa 2 uur besluiten we dit niet meer te doen en de rest van de dag in te vullen aan de rand van het zwembad. En dat bevalt erg goed! Een lekker zonnetje, een fris bad, ligstoelen, bakje koffie en een koud biertje… Li Chen springt fanatiek keer op keer in ‘t diepe. Wij super trots natuurlijk. Nu nog zonder bandjes proberen! De dreigende wolken aan de horizon laten we voor wat ze zijn, de temperatuur is heerlijk! Vanavond weer Amerikaans fastfood eten, wat zeker niet onze voorkeur heeft en overal hetzelfde is……..zelf vinden we Denny’s nogal goed te eten, evenals Brickoven, de rest is niet bijzonder of onbetaalbaar. Het eten is nergens beter dan thuis! Desalniettemin volop genieten morgen een lange dag, de North Rim of the Grand Canyon.

20120715-165833.jpg20120715-165841.jpg20120715-165847.jpg

20120715-165853.jpg

 

20120715-165825.jpg

20120715-165923.jpg