San Francisco (Dag 3)

20120706-195216.jpg

De dag begon al vroeg vanmorgen: we moesten om 8u bij Pier 33 de tickets ophalen voor Alcatraz. Met de bus naar de haven, een tas broodjes en koffie van de starbucks mee om daar te ontbijten!

We zijn met de boot naar het eiland gevaren en hebben daar erg genoten van n indrukwekkende geschiedenis van deze wereldberoemde gevangenis. De cellen, met name de isoleer, het gezinsleven op t eiland van de bewakers, de bruisende stad zichtbaar én hoorbaar vanuit de cellen en de dagelijkse routine van de gevangenen maakten grote indruk op ons. Ook de ontsnappingen en inventiviteit van de gevangenen zijn ronduit bewonderenswaardig te noemen. Met een stralend zonnetje keerden we terug n

aar de stad om een bezoek aan Chinatown te brengen. De hoofdstraat bestaat vooral uit meuk door chinezen verkocht, maar we vonden wat verder weg n leuk plein waar ouderen bordspelletjes speelden,dansten en op bankjes zaten te kletsen, er was ook een speeltuin waar n kleuterklas speelde. LC paste er perfect tussen, wij wat minder, genieten hoor! Daar waanden we ons weer even in Azië! Natuurlijk gestopt voor n bordje ‘fried rice’ bij een wazig tentje met een heerlijk koude ShinTao erbij! Wederom een heerlijke dag! Vanavond inpakken, morgen de auto ophalen en dan op t gemakje de stad achter ons laten op weg naar Yosemite… Wordt vervolgd!

20120706-195234.jpg20120706-195225.jpg