Jaipur Dag 2

IMG_0710_2Vandaag brengen we de dag door op het platteland rondom Jaipur. We gaan een kamelentocht langs dorpjes maken. IMG_0688_2Dat betekent dat we eerst de stad uit moeten raken, en dat duurt even hier! Onderweg zien we een processie. Heel feestelijke met luide muziek, kleurig geklede dansende vrouwen en mannen met een water-offer. We stoppen om te kijken en worden opgenomen in het feestgedruis. We worden uitgenodigd om mee te dansen, wat we natuurlijk doen. IMG_1008_2Dit levert dan weer hilariteit op omdat de dames onze ‘moves’ erg grappig vinden. Heerlijk om zo even echt contact met de mensen van hier te maken. De kamelentocht is niet minder indrukwekkend. Ook hier armoede, maar op een andere manier dan in de stad.

IMG_0967_2Hier hebben mensen wel wat meer huis. Op dit moment is het heel groen: het heeft al veel geregend waardoor alles mooi fris en groen is uitgelopen.IMG_0996_2

Buitenom de regentijd is dit woestijn en dus een barre plek. Nu groeien er gewassen als mais en suikerriet, limoenen en kruiden. We treffen het dus. In fuchsia en oranje gewaden zijn de vrouwen het land aan het bewerken. IMG_1038_2Wij bekijken het dagelijks leven vanuit de kar of vanaf de kameel.Het is rustgevend en een welkome afwisseling op de stad! Hier waren we aan toe! Morgen gaan we op weg naar Agra, de stad met het mooiste gebouw van de wereld. Iets om naar uit te kijken!

IMG_0755_2

 

 

 

 

2 antwoorden op “Jaipur Dag 2”

Reacties zijn gesloten.