Banff

foto 2 (4)Vroeg uit de veren want vandaag een bezoek aan Banff NP. We hebben een aantal mooie trails uitgezocht die we graag willen bekijken, we zullen voornamelijk rondom Lake Louise en Moraine Lake trails lopen. We arriveren rond 8 uur in het park en het is nog lekker rustig, en wat een schouwspel. Het water is ongelofelijk blauw en wat een fantastische vergezichten. Jammer dat het een klein beetje bewolkt is maar dat mag de pret niet drukken. We genieten eerst even van de stilte rondom Moraine Lake en beklimmen een kleine berg in de buurt om van het uitgezicht over Moraine Lake te genieten (stilaan wordt het drukker). Aansluiten beginnen we aan onze eerste trail lopen, een wandeling van circa 2 km (enkele trip) langs de oevers van dit prachtige meer.
foto 4 (2)Als we terug komen genieten we van een stevige doch gezonde lunch en maken ons klaar voor een volgende trail ditmaal een stevige wandeling van 6 km om tenslotte uit te komen bij “Consolation Lakes”. De inspanning zeker meer dan waard. Deze wandeling voert ons door “Bear Country” en uiteraard hopen we een beer in levende lijve te mogen aanschouwen, helaas geen beren gezien…… maar dit mag de pret niet drukken de wandeling heeft genoeg te bieden, stevige klimpartijen over rotsen en een aardige steile helling. De korte beentjes van Li Chen hebben er een stevige kluif aan.

foto 3 (3)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De route die we lopen wordt maar door weinig mensen gelopen dus we wanen ons alleen in dit prachtige gebied, dit alles verandert zodra we weer terug zijn bij Moraine Lake, de rust die we eerst nog mochten beleven is verandert in een krioelende mensen massa. Kortom tijd om ons padje te korten en af te rijzen naar de volgende bestemming, Lake Louise. Helaas hier is het niet veel beter, het is inmiddels ook 4 uur geworden en we moeten nog een uurtje terug rijden naar Canmore, dus “lets call ’t a day” we hebben genoten, Chen is versleten en we hebben mooie avonturen meegemaakt. Straks lekker eten en dan onder de wol. Morgen naar Calgory waar we lekker niets gaan doen om aansluitend verder te rijden naar Glacier NP.

foto 1 (5)