Dagelijkse archieven: 4 augustus 2023

Labuan – Bajo – Bima

Soms zit het mee, soms zit het tegen en heel soms zit het mee omdat het tegenzit. vandaag zouden we met de reguliere veerboot de afstand afleggen tussen Labuan Bajo en Sape, een boottocht van circa 7-8 uur echter aangekomen in de haven blijkt helaas dat de veerboot vandaag niet zal varen.

Okidoki

De daadwerkelijke oorzaak of reden is ons niet geheel duidelijk iets met een defect aan de boot maar duidelijk is dat de boot vandaag sowieso niet zal varen en er ook geen alternatief voorhanden is. Kink in kabel voor ons reisschema….. of toch niet! Gelukkig worden we bijgestaan door onze lokale reisleider en hij schiet meteen in de doe stand om e.e.a. te organiseren.

Samen toeristen spotten

Eerst maar eens beschikbaarheid van vliegtickets checken maar helaas die zijn niet beschikbaar. Vervolgens de zinnen gezet op een privé speedboot echter dit lijkt gemakkelijker gezegd dan gedaan. Wel een boot geen kapitein, wel een kapitein en een boot maar geen benzine. Na 2 uur bellen lukt het uiteindelijk om een kapitein, een vaarklare boot en benzine te vinden. Deze gaat ons in circa 3 uurtjes varen overzetten naar Sape, we wachten af……..

Behouden vaart

Boot…. Check, Kapitein….. Check, Brandstof….. Check. Off we go. Het lijkt een rustig ritje te worden maar niets is minder waar, na een uurtje varen komen we op open zee en staat er een lekkere golfslag. Al snel worden de eersten zeeziek en kletsnat door het opspattende boegwater. Na ruim 3 uurtjes gevaren te hebben zien we ook dat de kapitein wat onrustiger wordt en blijkt dat we net niet genoeg brandstof hebben om op de eindbestemming Sape te arriveren.

Welkom

We leggen dus noodgedwongen aan in een vissersdorpje (Desa Poja). Wat een attractie, niet het dorp maar wijzelf. Er komen daar nagenoeg zelden toeristen dus het gehele dorp loopt uit om ons te begroeten, ons te fotograferen en samen met ons op de foto te gaan. Zelf schieten we uiteraard ook de nodige kiekjes en kletsen wat met de lokale bevolking.

Prachtige gezochten

Wat een fantastisch avontuur weer. Uiteindelijk pikt de bus ons op en brengt ons daadwerkelijk naar onze eindbestemming Bima. Al met al een lange reisdag maar wel weer met de nodige en leuke avonturen. Straks lekker eten en wellicht een koude Bintang maar dat is afwachten want het is hier steng islamitisch dus wellicht vanavond alleen een cola.

Nog even afwachten wat er gaat gebeuren