Categorie archieven: Geen categorie

Ruteng

Vandaag een reisdag, naar Ruteng. Onderweg zien we het typische maar vooral prachtige landschap van Flores met afwisselend kust, bergketens, rijstvelden, jungle en her en der een klein stadje.

Idyllische strandjes

Onderweg bezoeken we een Arak-stokerij. Daar tappen ze uit de palmboom het sap door bovenin de vrucht af te snijden en er een emmertje onder te hangen. Dat emmertje is aan het eind van de middag gevuld en wordt naar beneden gehaald.

Zonder klimmateriaal naar boven in de top van de palmboom

Halsbrekende toeren dus van de mannen die 2x per dag de palmbomen in klimmen. Vervolgens gaat t spul in een vat om te gisten, waarna het na twee dagen wordt gedestilleerd. Dan is het palmwijn. Sterk spul, wat een beetje weg heeft van jenever met een smaakje. Men drinkt het hier met citroen en honing als mix. Best lekker!

Prachtig zicht op de vulkaan Bolowo

We picknicken aan het strand, met een boterham pindakaas of hagelslag, een eitje en verse passievruchten. Die zijn hier groot en vele malen smaakvolle dan degene die wij in de supermarkt kunnen kopen.

Aan het eind van de middag komen we aan in Ruteng. Een stadje waar nauwelijks toeristen komen. Dat merk je niet alleen aan het gebrek aan restaura ts of cafeetjes, maar vooral aan de aanspraak die we hebben. Alle mensen groeten je, wisselen hun beste Engelse zinnetjes uit of zwaaien naar je. De mensen zijn erg aardig en vriendelijk. Het stadje zelf is geen bijzonderheid, en daarom charmant: het is nog puur Flores. Heerlijk om eens door te struinen

Lokale verkoopstalletjes met verse groenten

Morgen rijden we terug naar de kust om in te schepen voor Komodo. Vroeg uit de veren want we varen voor de middag uit en het is nog een stukje rijden naar Labuan Baja.

Voorbereidingen en zo..

En dan gaan we weer: een verre reis zoals we al jaren met heel veel plezier hebben gedaan. Na het bouwen van ons prachtige huis en een pandemie, kunnen en mogen we weer. En wat hebben we er zin in!!! Dit keer gaat de reis naar de Sunda-eilanden. We starten op Bali en vliegen dan naar Oost Nusa Tenggara om dan via West, Sumbawa, Komodo, Lombok en de Gili-eilanden terug naar Bali te reizen. Een prachtig vooruitzicht. Nu nog bezig met t verzamelen van de spullen. Het is even zoeken om na 3 verhuizingen alles weer te vinden! Morgen alles in de rugzakken en naar Schiphol. Let’s start a new adventure!

 

Dag 15: Lago di Cavazzo Italië

Vandaag doen we kort Italië aan. Morgen treken we door naar de grens tussen Oostenrijk en Italië. We hebben voor morgen een camping op hoogte geboekt circa 1500 meter. Maar vandaag staan we aan een prachtig meer genaamd Lago di Cavazzo. We staan met de camper dicht aan het meer en het is helemaal niet druk wat een verschil met onze eerdere Kroatië ervaring. We huren een kano en varen heerlijk over het meer. Puur genieten. Morgen naar de Alpen.

Varanasi Dag 1

IMG_1616_2We maken een stadstour en verkennen de vele kleine straatjes, de ghats van de stad (dat zijn de plekken waar de Indiers komen baden in de heilige Ganges). IMG_1667_2

Ook bezoeken we de crematie ghat. Dit is de ghat waar families hun overledenen komen brengen om voorzien van allerlei rituelen de overledene een laatste dienst te bewijzen en te cremeren aan de Ganges en de as en restanten in de Ganges te strooien. IMG_1657_2Erg indrukwekkend.

Geen plek waar je foto’s maakt, maar het beeld staat in onze herinneringen gegrift.

 

Bandarawela

IMG_8858Een dagje treinen! we rijden vandaag met de trein van Kandy naar Banderawela. Een prachtige rit langs tropisch bos theeplantages, de hoogvlakten van het binnenland en zien daarbij schitterende watervallen en valleien. Jammer alleen van die andere honderden die deze rit ook willen maken. Op het opstappunt kunnen we de trein amper in en staan we op elkaar gepakt in het gangpad. Na een poosje gaat er een gezin van 4 uit de stoelen weg en ze gebaren ons dat wij mogen zitten. Alle andere 25 in het gangpad moeten helaas blijven staan. Deze stoelen zijn een gelukje: er komen gedurende de rit alleen maar meer mensen bij. IMG_8853IMG_8871Zowel toeristen als lokale bevolking hebben allen bedacht om vandaag, vrijdag, te gaan reizen. Mensen hangen uit de trein, zitten op de treeplanken en de stoelen worden door minimaal 3 man bezet. Wij zitten met z’n drietjes op twee stoelen. In de trein komen om de haverklap verkopers langs met etenswaar. Vooral samosa’s, hartige brooddeeghapjes, zijn populair.De verkopers banen zich een weg tussen de tassen en mensen door. Ongelooflijk hoeveel er in een coupé passen en daar kan dan óók nog een verkoper tussendoor! Een belevenis op zich! De rit duurt een flinke 6 uur en we zijn blij dat we kunnen zitten. IMG_8863_1Anderen zijn dus niet zo gelukkig en staan de hele reis! Wij kunnen genieten van de vergezichten en deze zijn ook werkelijk adembenemend. De hele reis is indrukwekkend. Het stadje waar we logeren is klein en we zien op straat geen toeristen. Die blijven allemaal in het hotel denken we. Het bergklimaat is heerlijk koel. Er zijn volop wolken en af en toe regent het, soms met wat onweer. En de temperatuur blijft aangenaam, een stuk koeler hier in de bergen dan in het laagland. Lekker wandelen dus! We willen een paar biertjes meenemen en ook hier blijkt de drank in de kelder van de supermarkt verkocht te worden. IMG_8844Op dagen voor en op volle maan zelf, als het Poya-feest is, wordt er geen drank verkocht. Alle andere dagen kun je dus via het achterkamertje drank krijgen. Een stiekem gedoe zo lijkt het, in een land waar drank heel gewoon is. Het zal wel met overlast te maken hebben aangezien de drankverkopers achter dikke stalen tralies zitten en je je bestelling aangereikt krijgt door een kleine opening.. Bijzonder! Desalniettemin smaakt de Lion erg lekker en genieten we nog lang na van deze mooie dag…IMG_4488

Hallo wereld!

Welkom op Worldexplorer. Op deze blog houden wij (Pieter, Barbara en Li Chen) je op de hoogte van onze (reis)belevenissen dit zullen we doen door het plaatsen van berichtjes, foto’s en het plaatsen van achtergrondinformatie.